top of page

Geo Diensten

‘Landmeten vanuit de lucht’ is een methode voor het verzamelen van geografische informatie uit foto’s. Met behulp van deze informatie kunnen monitoringsreeksen en surveillancestatistieken worden opgesteld. Ook kunnen we kaarten of modellen van de verzamelde data maken. Een aerial survey levert veel aanvullende informatie op die vanaf de grond niet goed zichtbaar is. Door gebruik te maken van onze expertise kan een betere resolutie en kwaliteit worden behaald dan met standaard satellietbeelden of bemande luchtvaart, tegen een veel scherper tarief. 

Aerial Survey
Orthofoto

Een orthofoto is een aaneengeschakelde luchtfoto, gemaakt met een geometrische gekalibreerde camera onder onze drone. We meten extra controlepunten op de grond in zodat elke beeldpixel het juiste coördinaat heeft, met een maximale tolerantie van 30 mm. Alle hoogte- en kleurverschillen in het terrein worden gecorrigeerd voor een optimaal beeld. De orthofoto kan als digitale onderlegger gebruikt worden in een GIS- en CAD applicatie. Tevens kan een topografische kaart worden gemaak of als KML-bestand in een applicatie zoals Google Earth worden geladen.

Digitale terrein modellen

Wij nemen luchtfoto’s vanaf lage hoogte op verschillende punten waardoor een 3D- beeld ontstaat van het terrein. Door extra controlepunten op de grond in te meten krijgt elke beeldpixel het juiste X, Y en Z coördinaat, met een maximale tolerantie van 30 mm. Het aantal ingemeten punten kan oplopen tot meer dan 250 punten per vierkante meter. Alle ingemeten punten worden aan elkaar gerekend tot een digitaal oppervlaktemodel (DSM), waar alle objecten, zoals bomen en bebouwing, op zijn te zien. Wanneer de objecten digitaal worden verwijderd ontstaat een digitaal terrein model (DTM), waarmee ontwerpen of verificaties ten opzichte van het ontwerp mee gemaakt en vastgelegd kunnen worden.

3D Modellering

Door een object van alle kanten te fotograferen kunnen grote en kleine objecten driedimensionaal worden gemodelleerd. Zo kunnen elektriciteitsmasten, windmolens, gebouwen, kunstwerken, beelden, enzovoort worden gemodelleerd en van alle kanten worden bekeken. U kunt de modellen inlezen in diverse 3D applicaties, zoals AutoCAD Civil 3D, en zelfs 3D printen! Uiteraard helpen wij u graag hierbij.

Remote sensing

Door middel van remote sensing wordt een veelvoud aan informatie inzichtelijk gemaakt. Met onze multispectrale camera’s verzamelen we veel meer informatie dan met het blote oog op een ‘normale’ foto is waar te nemen. Drainage of irrigatieproblemen, onkruid, ongedierte of ziektes in bomen of gewassen worden bijtijds herkend. Wij maken accurate kaarten en helpen u ook graag bij het interpreteren van de opgedane gegevens.

© 2023 by AIRCARUS Drone Operations

  • LinkedIn Social Icon
  • w-facebook
  • Twitter Clean
bottom of page